Palkinnot

1) Miksi palkinnot jaetaan?

Haluamme nostaa esille tekijöitä jotka luovat uusia merkityksiä ja mielenkiintoisia sisältöjä taiteen ja kulttuurin kentällä. Alan ammattijärjestönä meille on tärkeää tukea eri toimijoita ja korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa.

2) Mikä palkinto on?

Tuottajapalkinnon suuruus on 1 000 euroa ja tuotantopalkinnon 1 500 euroa. 

2) Ketä voin ehdottaa palkinnonsaajaksi?

Voit ehdottaa tunnustuksen saajaksi tekijää ja/tai tapahtumaa taiteen, kulttuurin, liiketoiminnan ja luovan talouden alalta ympäri Suomen. 

3) Kuka valitsee palkinnonsaajat?

Aikaisempina vuosina olemme pyytäneet valitsijaksi yhtä taide- ja kulttuurikentän arvostettua toimijaa. Vuosien varrella tehtävässä ovat toimineet Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa, Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä, Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila, toimitusjohtaja/tuottaja Liisa Akimof sekä Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho

Tuottajapäivän kävijäpalautteessa on toivottu useammasta henkilöstä koostuvaa valitsijaraatia ja sellainen toteutuu tänä vuonna. Tätä raatia johtaa TAKUn hallituksen puheenjohtaja ja Fazer Konserttitoimiston taiteilijamanageri Mari Lankinen. Lisäksi raadissa on mukana HuK ja kulttuurituottaja (AMK) Riina Kotilainen. Hän kirjoittaa parhaillaan gradua Turun yliopistolla (taidehistoria) ja toimii Turun Taiteilijaseuran toiminnanjohtajana. Kolmas raadin jäsen on Oulun Musiikkivideofestivaalien vastaava tuottaja, pitkän linjan tapahtumajärjestäjä ja DJ Juhani Oivo.

4) Mihin mennessä ehdotus pitää jättää?

Ehdotuksia sai vuonna 2017 jättää 28.9. saakka. Saimme runsaasti upeita esityksiä vuoden tuottajaksi ja tuotannoksi. Raati perhetyy näihin parhaillaan ja tekee valintansa kollektiivisesti.

5) Missä ja milloin palkinnot jaetaan?

SULA Pitch -kisan voittajat ja TAKUn tuotantopalkintojen saajat julkistetaan torstaina 12.10. Kaapelitehtaalla klo 15 alkaen.

 

TAKUn jäsenet voivat varmistaa paikkansa SULAssa ostamalla jäsenille erikoishintaisen lipun Holvi-kaupassa

Kumppanit

 

holvi logo 3        sula logo liukuvari 2000x967 

valkoinenTAKU logo fin rgb

Yhteystiedot

Vilja Byström

puh. 040 5618967

vilja.bystrom@taku.fi


© 2021 | Tuottajapäivä